sensitive

Miten arkaluonteiset tiedot hävitetään oikein

Kun useimmat ihmiset kuulevat lauseen tietojen hävittäminen, he pelkäävät. Tietojen poistaminen tietokoneelta tai mobiililaitteelta on viimeinen asia, jota useimmat ihmiset viestintä. Mutta olitpa suuren, keskikokoisen tai pienentettävän omistajan tai tavallinen käyttäjä, sinun on pois tai vaihdettava vanhentunut media jossain runsaasti. Loppujen lopuksi sinun on taattava, että tämän välineen sisältämät tiedot kaikki tiedot, joita voidaan voida palauttaa.

Kukaan ei halua vanhentuneiden laitesa seuraavan omistajan paljastavan niitä salaisuuksiaan, joilla voi olla vakavia oikeudellisia tai kilpailullisia seurauksia.

Kuitenkin harvat ihmiset ymmärtävät, kuinka tiedot poista oikein, jotta muut eivät voi hakea näitä.

Mitä eri muodot tietojen hävittämiseen ovat?

olemassa erilaisia menetelmiä tietojen hävittämiseen. voi tarjota parhaan strategioista ei ole kysynyt, nyt ei voi taata täydellistä menestystä. Saatavillalain strategioiden ymmärtäminen voi kuitenkin auttaa sinua valitsemaan sinulle taiyrityksellesi parhaiten sopivan.

Alustaminen uudelleen

Kuten aiemmin todettiin, tiedoston poistaminen laitteesta poistaa sen tiedostokansiosta, mutta ei poista sisältöä. Tiedot tallennetaan laitteen kiintolevylle tai muistisirulle.

Sama pätee, kun yrität poistaa tietoja alustamalla levyn uudelleen. Tämä ei myöskään poista tietoja. Se yksinkertaisesti korvaa nykyisen tiedostojärjestelmän uudella. Se on kuin repiisit pois sisällysluettelon vanhasta keittokirjasta, kun todella haluat päästä eroon itse keittokirjasta. Käytettävissä on useita ohjelmia, joiden avulla lähes kuka tahansa voi palauttaa tietoja juuri uudelleen alustetusta asemasta.

Tällaisten lähestymistapojen käyttäminen on huono, inspiroimaton ja tehoton tapa yrittää tietojen hävittämistä.

Pyyhkiminen

Tietojen pyyhkiminen on prosessi, jossa tiedot poistetaan sähköiseltä tietovälineeltä, jotta niitä ei voi enää lukea. Tyypillisesti tietojen pyyhkiminen saavutetaan liittämällä mikä tahansa tietoväline fyysisesti joukkopyyhintälaitteisiin. Se voidaan tehdä myös sisäisesti. Se on menettely, jonka avulla voit käyttää uudelleen mitä tahansa tällä tavalla poistettua tietovälinettä menettämättä tallennuskapasiteettia.

Tietojen pyyhkiminen voi kestää kauan, joskus jopa koko päivän vain yhdellä laitteella. Tietojen pyyhkiminen voi olla arvokasta yksilölle, mutta se on mahdotonta yrityksen omistajalle, joka joutuu puhdistamaan useita laitteita.

Tietojen päällekirjoittaminen

Tietyllä tavalla tietojen päällekirjoittaminen on samanlaista kuin tietojen pyyhkiminen. Joukko ykkösiä ja nollia kirjoitetaan olemassa olevien tietojen päälle, kun ne kirjoitetaan uudelleen laitteeseen. Voidaan myös käyttää asetettuja kuvioita; kuvion ei tarvitse olla satunnainen. Useimmiten yksi päällekirjoitus riittää toimenpiteen suorittamiseen. Mutta useita läpikulkuja voi olla tarpeen, jos tietovälineen turvallisuustaso on korkea.

Bittinen varjo on pala poistunutta tietoa, joka voidaan edelleen nähdä elektronimikroskoopin alla. He voivat irrottaa ylimmän paperiarkin, mutta heidän kirjoittamansa voisi silti olla luettavissa heti alla olevalla sivulla. Elektronimikroskoopin käyttäminen tietojen palauttamiseen on aikaa vievää.

Ehkä tyypillisin tapa tietojen tuhoamiseen on päällekirjoitus. Se voi olla aikaa vievää ja on tehokasta vain, jos uudelleenkirjoitettava media on vahingoittumaton ja pystyy silti vastaanottamaan kirjoituksia. Lisäksi se ei tarjoa suojausta ylikirjoitettaessa. Mikään kiintolevy, jossa on monimutkaisia tallennushallintakomponentteja, ei tue päällekirjoitusta. Saatat tarvita lisenssin jokaiselle päällekirjoitettavalle medialle, jos kirjoitat laitteen päälle laillisten syiden vuoksi.

Poista

Poistaminen on toinen termi päällekirjoitukselle. Poiston tulee olla kattava, tuhota kaikki kiintolevyllä olevat tiedot ja toimittaa tuhoamistodistus, joka osoittaa, että elektronisen laitteen tiedot on pyyhitty tehokkaasti. Erasure on loistava konsepti yrityksille, jotka ovat hankkineet off-lease-laitteita.

Degaussing

Degaussing tuhoaa tietokoneen tiedot häiritsemällä sähköisen median magneettikenttää suuritehoisella magneetilla. Tiedot tuhoutuvat, kun magneettikenttä häiriintyy. Degaussing voi nopeasti ja tehokkaasti poistaa tiedot laitteesta, joka sisältää valtavan määrän tietoa tai arkaluontoisia tietoja.

Fyysinen tuho

Monet ihmiset haluavat kierrättää vanhat laitteet, mutta ovat epäröiviä niiden sisältämien tietojen vuoksi. Nämä ihmiset ottavat usein kovalevyn ulos vasaralla ja murskaavat sen paloiksi.

Yllättäen fyysinen tuhoaminen on myös tehokas tapa kaikenlaisille organisaatioille ja yrityksille poistaa tietoja. Yksi fyysisen tuhoamisen edullisimmista puolista on se, että se tarjoaa organisaatiolle suurimman mahdollisuuden siihen, että tiedot on fyysisesti poistettu.

Fyysinen tuhoaminen on eräänlaista desinfiointia. Polttaminen on toinen vaihtoehto, vaikka se on vähemmän yleistä, koska se tarvitsee tuhoa tapahtuakseen muualla kuin ihmisalueilla.

Tags: No tags

Comments are closed.