cybersecurity threats

Vakavimmat kyberturvallisuusuhat ja -ratkaisut

Olemme ottaneet valtavia harppauksia eteenpäin teknologian suhteen viimeisen vuosikymmenen aikana. Kyberavaruuden kasvu tuo kuitenkin mukanaan uusia haasteita kyberturvallisuudelle; kyberrikolliset ovat mukauttaneet tekniikkansa uuteen ympäristöön. Silti jokaiseen haasteeseen löytyy ratkaisu.

Katsotaanpa tämän valossa joitain vakavimmista kyberturvallisuusuhkista ja niihin tarjotuista ratkaisuista.
Tämän päivän suurimmat kyberturvallisuuden uhat ja niiden torjunta
Sopeutuminen etätyövoimaan

Työntekijät kohtaavat yhden yleisimmistä turvallisuusuhkista kotoa työskennellessään. Työntekijät voivat vahingossa antaa hakkereiden päästä käsiksi tietokoneisiinsa tai yritystiedostoihinsa huolimattomuuden, väsymyksen tai tietämättömyyden vuoksi. Etä- ja hybridityöympäristöjen suojaaminen on kuitenkin edelleen vaikeimpia tehtäviä kyberturvallisuuden maailmassa.

Pilvipohjaiset kyberturvallisuusratkaisut, jotka turvaavat käyttäjän identiteetin, laitteet ja pilven, ovat välttämättömiä turvalliselle etätyölle.

Kryptovaluuttahyökkäykset

Lohkoketjupohjaisia järjestelmiä vastaan voivat hyökätä sekä ulkopuoliset että sisäpiiriläiset. Monet näistä hyökkäyksistä käyttävät tunnettuja taktiikoita, kuten sellaisia, jotka keskittyvät koodausvirheisiin.

Organisaatioiden suojelemiseksi kyberhyökkäyksiä vastaan voidaan rakentaa vahvempaa teknologista infrastruktuuria käyttämällä lohkoketjupohjaisia kyberturvallisuusohjaimia ja -standardeja. Lohkoketjun yhdistäminen muihin huipputeknologioihin, kuten koneoppimiseen, saattaa myös olla tarpeen.

Ransomware-kehitys

Ransomware on eräänlainen virus, joka salaa uhrin tietokoneella olevia tiedostoja, kunnes lunnaat maksetaan. Historiallisesti organisaatiot voivat pitää tietonsa melko turvassa käyttämällä tavallista varmuuskopiointimenettelyä. Organisaatio saattaa pystyä palauttamaan panttivankeina pidetyt tiedot ilman lunnaita, mutta tämä ei takaa, että pahikset eivät yritä ottaa haltuunsa tietoja.

Tämän seurauksena käyttäjien on priorisoitava laitteidensa säännöllinen varmuuskopiointi, ratkaisujen käyttäminen ja niiden pitäminen aina ajan tasalla.

Kyberturvallisuuden haasteita eri toimialoilla

Kyberturvallisuusongelmat ovat yleisiä kaikkialla, missä kyberavaruutta käytetään. Alla on lueteltu joitakin merkittäviä toimialoja, jotka kohtaavat erityisiä kyberturvallisuushaasteita liiketoiminnassaan.

Ajoneuvojen viestintä

Kun ajoneuvojen väliset viestintätekniikat kehittyvät ja nykyiset autot pystyvät olemaan yhteydessä ulkoiseen infrastruktuuriin, tietoliikenteen turvaamisen tarve tulee yhä ilmeisemmäksi. On erittäin todennäköistä, että nykyiset ajoneuvot voivat joutua ajoneuvojen viestintään kohdistuvien kyberhyökkäysten kohteiksi.Kyberturvallisuuden haasteita terveydenhuoltoalalla.

Kyberrikolliset jatkavat uusien menetelmien kehittämistä hyökätäkseen terveydenhuollon kyberturvallisuuspolitiikkaan, olipa kyse sitten arvokkaasta potilasdatasta tai alhaisesta seisokkien sietokyvystä, joka saattaa häiritä potilaiden hoitoa. Molemmat haavoittuvuudet tarjoavat mahdollisuuksia kyberrikollisille.

Tags: No tags

Comments are closed.